Bár több alkalommal jelent meg falinaptár, amelyekben fotók voltak népviseletekről, az első igazi könyv, amelyre büszkék lehettek, 2016-ban jelent meg, saját kiadásban. Ennek címe „Baranyai horvát népviseletek – Bosnyákok” volt. A könyv egy tervezett sorozat első darabjaként készült; 2016 folyamán már a következő kötetek is előkészületben voltak, viszont a pályázati támogatásra csak évente lehetett számítani.

A könyv A4-es méretben készült, 176 oldalon, 300 fényképpel és magyar, horvát, valamint angol nyelven. A kiadás fő támogatói az NKA, Pécs Városa és magánszemélyek voltak.

Egy ilyen reprezentatív könyv persze nem készülhetett el egy év alatt; a népviseletek részletes fotózását Szávai már 10 éve elkezdte, először az egykori pécsudvardi ház tornácán, a nyári napfényben. Aztán több mint ezer fotó készült, a legtöbb az együttes tulajdonában lévő népviseletekről. Amikor ezeket a ritkaszép, többször 100 éves ruhadarabokat kézbe vették, mindig hálával gondoltak a készítőkre és a megőrzőkre (a legszebb darabok Matusek László tanító úr gyűjteményéből voltak). 2014 és 2015 folyamán Körtvélyesi László pécsi fotográfus szintén több alkalommal fényképezte az együttest és barátait, rokonságát Pogányban és Németiben. A könyvben a színes fotókon kívül régi, megbarnult, családi albumokból származó fotók is voltak, a Pécs környéki bosnyák-horvátok falvaiból (Áta, Kökény, Pécsudvard, Pogány, Szalánta-Németi, Szemely, Szőkéd). Minden kép háromnyelvű leírást kapott, a legrészletesebbet horvát nyelven (Bosnyák Mirjana áldozatos munkájával). A könyv valamennyi szerkesztési, tördelési és képekkel kapcsolatos munkáját Szávai végezte. A horvát nyelvű szövegeknél Trubics Lilla és Vjekoszláv Blazsetin jelentett nagy segítséget.

A sorozat következő darabjai tervben már léteznek; van olyan (Dráva menti sokacok), ahol már csak pár régi fénykép hiányzik a kiadáshoz. Meg persze a nyomdaköltséget is elő kell teremteni…

2016-ban részbeni pályázati támogatással (EMET) egy horvát népviseletes falinaptárat is sikerült megjelentetni.