tancterem 5A régi próbaterem   balett terem 2Az új próbaterem

2016 végén Vincze Balázs a Zsolnay Kulturális Negyed és a Pécsi Balett igazgatója megbeszélésre hívta a Tanac vezetőit. Előzetesen már tudni lehetett, hogy az együttes által használt helyiségekről lesz szó, amiatt, hogy a Pécsi Balett otthagyja a Színházat és a Negyedbe költözik. Az igazgató rendkívül korrekt módon új lehetőségeket ajánlott fel a Tanac-nak a Negyedben, próbaterem és ruhatár, iroda céljaira. A Tanac részéről a Szávain kívül Sztanics Balázs vett a megbeszélésen részt, aminek egyszerű oka az volt, hogy decemberben Szávai meghozta azt a döntést, amit talán már korábban meg kellett volna hozni: átadta a Tanac (a fellépő csoport) vezetését Sztanics Balázsnak, az együttes régi táncosának.

A megbeszélésen mindenki egyetértett abban, hogy a régi termek közös használata nem előnyös senkinek. Így a Tanac a (csak nevében balettre alkalmas) Balett teremben tartja ezután a próbáit, és ruhatára, irodája is egy másik helyiségbe kerül.

2017-et tehát részben új felállással kezdték az együttes csoportjai. A fellépő csoport, a Tanac A, Sztanics Balázs (és segítője, Vélin Veszna) irányítása alá került. A Tanac B, az utánpótlás akkor fog működni, ha sikerül elég fiatalt felvenni. A munkát Bosnyák Mirjana vállalta. A gyerekcsoportok maradtak Stivics Ramóna és a Szávai vezetése alatt. És ott voltak még a veteránok…